Vaste planten

Kleurrijk verkoopt het hele jaar door vaste planten. Uiteraard is het aanbod in het voorjaar, vanaf begin maart, groter.
Vaste planten komen het jaar erop weer terug, éénjarige planten zullen maar één jaar bloeien.
Veel struiken en bomen zijn vaak vaste planten maar ook hortensia’s en lavendel zijn vaste planten.
Hoe en wanneer u het beste planten in uw tuin kunt poten, leest u hieronder.

Wanneer vaste planten poten?

Planten die in een container of pot staan kunt u in principe het hele jaar door planten. Het is aan te raden om de planten, voordat u ze in de grond zet, even onder te dompelen in een emmer water totdat er geen luchtbelletjes meer opborrelen.
Op dat moment is de pot kluit verzadigd met water en kunt u de plant poten.
De najaarsmaanden oktober, november en december zijn bij uitstek geschikt om bomen, heesters of vaste planten te planten of te verplanten. Deze maanden zijn de zogenaamde rustperiode voor de planten. Het voordeel hiervan is, dat als het nog niet vriest, de plant in deze periode nieuwe wortels zal gaan vormen. Zodra het voorjaar wordt zal de plant hierdoor meteen water en voedingsstoffen opnemen.

 

Ons assortiment

Wij kunnen u een breed en variërend aanbod aan planten aanbieden. Dit kunnen we doen doordat we bij verschillende groothandels inkopen. Heeft u een vraag over een specifieke plant? Vult u dan gerust het formulier hiernaast in of neem contact met ons op door te mailen of te bellen.