Ideale plant voor op de slaapkamer

Enkele planten zijn zeer geschikt voor op de slaapkamer.
De Lepelplant oftewel de Spathiphyllum is daar één van.
Zet een Lepelplant in de slaapkamer. De plant is goed voor de luchtkwaliteit, hij zet CO2 om in zuurstof, zorgt voor een betere luchtvochtigheid en breekt onfrisse geuren af.

Meer informatie over deze plant:

De Spathiphyllum is in Nederland beter bekend als Lepelplant of Vaantjesplant en wordt ook wel eens door de war gehaald met de Aronskelk, die er ook wel veel op lijkt. Een kamerplant die zijn oorspronkelijke ‘roots’ in Zuid-Amerika heeft, maar het in onze Nederlandse huiskamertjes ook prima doet. Zolang hij maar genoeg water heeft en niet teveel licht is dit een plant waar je jaren plezier van kan hebben.

Verzorging: Het is belangrijk om de grond van deze plant goed nat te houden, deze plant heeft dus veel water nodig.

De plant houdt er niet van om in direct zonlicht te staan, ook zal hij in de schaduw niet gaan bloeien. Zoek daarom een plekje wat er tussen in zit.

De plant zal na drie jaar te groot worden/zijn voor zijn pot. Als u de plant gaat verpotten zorg dan altijd dat de pot 20cm groter is.

De Spathiphyllum staat bekend om zijn witte bloemen in de vorm van een halve kelk. Mits je ‘m goed verzorgd zal hij ongeveer twee maanden in bloei staan om vervolgens drie maanden rust te nemen voordat hij weer nieuwe bloemen aanmaakt. De oude bloemen blijven echter wel aan de plant zitten en worden langzaam maar zeker groen en uiteindelijk bruin. Je kunt deze het beste met steel en al afknippen, dus zo laag mogelijk bij de grond.

De Spathiphyllum heeft naast zijn exotische uiterlijk nog een andere bonus: hij treedt ook nog eens op als luchtverfrisser! De Lepelplant staat hoog in het rijtje van luchtzuiverende kamerplanten, wat vooral komt door zijn grote bladeren. Niet alleen produceert hij daar veel zuurstof mee, ook haalt hij schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie