Rouwbloemwerk

Helaas krijgen we er vroeg of laat allemaal mee te maken: afscheid nemen van een dierbare.
Één van de moeilijkste dingen blijft dan toch wel, het uitzoeken van het bloemwerk.
Heeft degene bloemen waar die van hield? Hield hij/zij van de natuur? Had hij/zij een bepaalde hobby die erin verwerkt kunnen worden? Allemaal dingen die we graag rustig met u bespreken.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden:

Rouwboeketten

Rouwboeketten zijn boeketten die neergelegd worden bij het graf. Een handgebonden boeket heeft een platte achterkant, zodat u het rouwboeket bij het graf neer kunt leggen. Rouwboeketten komen niet in een vaas water maar worden droog bij het graf neergelegd.

Biedermeier

Een biedermeier is een bloemstuk op steekschuim. De vorm van een biedermeier is rond, en wordt erg veel gebruikt als rouwbloemwerk. In een biedermeier kunnen veel soorten bloemen, zoals rozen, anjers, of gerbera’s verwerkt worden. Ook kan er in een biedermeier natuurlijk iets persoonlijks verwerkt worden, zoals bijvoorbeeld de favoriete knuffelbeer.

Rouwkransen

Kransen met bloemen erop verwerkt of een krans die helemaal bestaat uit bloemen. De een wordt op een strokrans gemaakt, de ander op steekschuim. Kransen worden ook vaak gebruikt op dodenherdenkingsdagen.

Bloemstuk in druppelvorm

Rouwbloemstukken in de vorm van een druppel zijn een veel gevraagde vorm voor rouw bloemwerk. Bloemwerk in de vorm van een kruis is ook mogelijk. Voor gelovige mensen is er ook de mogelijkheid om rouw bloemwerk te laten maken in de vorm van een kruis. Voor meer info neem contact op.

Bloemwerk in de vorm van een hart

Om uw liefde kracht bij te zetten, is er de mogelijkheid om bloemwerk te laten maken in de vorm van een hart. Dit kan een gesloten hart zijn (binnenkant is helemaal opgevuld), of een open hart (alleen rand wordt opgevuld). Ook twee harten die aan elkaar verbonden zijn is een mooie mogelijkheid.

Bloemwerk met persoonlijk voorwerp

Rouwbloemwerk waarbij bijvoorbeeld een tennisracket, gitaar of vlinder is verwerkt. Het kan staan voor een symbolisch gebaar, of iets waar de overledene erg veel mee bezig was. Ook kunnen dit heel goed andere dingen zijn, die perfect passen bij de overledene.

Kistversiering

Mooie kistversieringen, die de gehele kist bedekken. Dit kan op een klassieke of moderne manier, met bijna alle soorten bloemen en in alle kleuren is dit mogelijk. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij maken dit. Ook kunnen wij u hier goed in adviseren. Neem voor specifieke informatie contact met ons op.

Urnversieringen

Wanneer iemand gecremeerd is, maken wij ook mooie urnversieringen. Dit kan een rouwbloemstuk zijn waarbij de urn in het midden komt te staan, versiering om de urn heen, of bijvoorbeeld een bloemstukje naast de urn.

Vragen of een afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u altijd langskomen in de winkel of ik kan bij u thuis langskomen. In de winkel hebben we allerlei voorbeelden van rouwbloemwerk, dat voor u gemaakt kan worden.

Wij gaan samen opzoek naar hetgeen het beste bij uw dierbare past!